torstai 24. syyskuuta 2015

Cooking and exciting things

This is a great mood booster!
Tiistaina oli jännittävä päivä, koska minulla oli työhaastattelu. Hain Finnkinolle elokuvatyöntekijäksi ja olen jo aikaisemmin tehnyt heille videohaastattelun, joka oli erittäin kiinnostava ja hauska! Viikonloppuna minulle soitettiin ja kutsuttiin haastatteluun ja olin niin innoissani! Kun pääsin haastattelupaikalle tiistaina, sain kuulla, että paikkaa on hakenut noin 300 henkilöä!! Olen siis erittäin tyytyväinen, että pääsin kasvotusten haastatteluun. Saa nähdä saanko paikan, jännitystä kestää vielä jonkin aikaa. Toivon kovasti, että saisin paikan, koska pitäisin siitä työstä todella paljon!
Haastattelun jälkeen palkitsin itseni täytetyllä croissantilla ja intialaisella chai latte teellä. Oli ihanaa vain istuskella ja nautiskella croissantia ja teetä, samalla kun ulkona satoi kaatamalla. Tiistaina tosiaan satoi aamulla aivan kaatamalla, juuri kun olin lähdössä haastatteluun... Minun piti käydä pienen teehetkeni jälkeen myös kaupassa ja sade oli silloinkin yhtä mukavan runsas... Onneksi minulla oli uusi, mahtava ja vettäpitävä sadeasu! Ilman sitä, olisin mennyt haastatteluun uitetun koiran näköisenä. :D

Tuesday was a very exciting day, because I had a job interview. If I get in, I'll be working in a movie theater! When I was at home on the weekend, I got invited to that job interview and you can believe I was so excited! During the interview, I heard that about 300 person had applied for that job! So I'm very proud of myself for getting this far. I'm not sure yet, if I got picked out, but they said that they would let me know very soon! Fingers crossed!
After the interview, I bought myself a tasty mozzarella croissant and some Indian chai latte tea. It was so cosy to just sit in the Coffeehouse and enjoy my croissant and tea, while it was pouring rain. And of course, when I was about to go to the interview, it started to rain and of course I had to go there by bike... After my little cosy Coffeehouse moment, I also had to go grocery shopping and it was still pouring rain... Luckily I had my new, awesome and water resistant raincoat! Without it I would have looked like a drowned rat in the interview. :D


Autumn is so pretty.

My outfit for the job interview:
Earrings/Gina Tricot
Shirt, Jumper, Necklace/H&M



Olen myös kokkaillut todella paljon! Löysin netistä helppoja, maukkaita ja halpoja ruokareseptejä ja olen toteuttanut niistä jo monia. Alhaalla näette kaksi kuvauksellisinta ateriaa! :D Leivoin siis itse sämpylää, joista tuli todella hyviä! Suosittelen teitä kokeilemaan reseptiä ja lisäämään siihen kookoshiutaleita, banaania ja sitruunamehua. Toisena herkkuna tein uunipäärynöitä. Tiedän, normaalisti ihmiset tekevät uuniomenoita, mutta minulla oli vain päärynöitä... :D Totta puhuakseni, pidin uunipäärynöistä ehkä enemmän kuin uuniomenoista! Kokeilkaa reseptejä jos haluatte ja teillä on aikaa! Kertokaa onnistuivatko luomuksenne ja miltä ne maistuivat. ;)


I've also been cooking and baking a lot! I found many cheap, tasty and cheap food recipes online and I've been trying them out. Down below you'll see the most picturesque recipes! :D So I baked my very own bread, which turned out to be quite good! I recommend you to try out the recipe and add in some coconut flakes, banana and lemon juice. The other treat I baked was baked pears. I know, people usually do baked apples, but I just simply didn't have apples at that moment... :D To be honest, I prefer baked pears to baked apples! Feel free to try out the recipes and let me know if they turned out good and if they tasted nice. ;)


Sämpylät

Tarvitset:
Täysjyvä vehnäjauhoja
1-2 dl puurohiutaleita
1 ps kuivahiivaa
1 tl hunajaa tai sokeria
5 dl maitoa, vettä tms.
1-2 tl suolaa
1 dl öljyä
maun mukaan esim. kuivattuja hedelmiä, kookoshiutaleita, banaania tms.

Etene näin:

  1. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
  2. Mittaa neste ja lämmitä kädenlämpöiseksi.
  3. Lisää nesteeseen kuivhiiva ja hunaja
  4. Lisää pari dl jauhoja ja sekoita
  5. Lisää n. 1 dl öljyä ja sekoita kunnolla
  6. lisää 1 tl suolaa
  7. Lisää vähitellen jauhoja taikinaan.
  8. Vaivaa käsin ja lisää jauhoja.
  9. Kun taikina on pehmeää ja ei tartu sormiin, taikina on valmis.
  10. Anna kohota liinan alla n. 30 minuuttia. (ps. taikina kohoaa nopeammin, jos laitat sen kohoamaan uunin päälle.)
  11. Vaivaa ilmakuplat pois ja muotoile palloja (palloja tulee n. 14-16 kpl) ja lado pellille.
  12. Anna jälleen kohota hetki liinan alla.
  13. Paista uunin keskitasolla, kunnes sämpylät ovat pohjasta rusehtavia.
  14. Pakasta osa sämpylöistä niin saat nauttia niistä pitempään.

Bread

You'll need:
Whole wheat flour
1-2 dl oatmeal
1 pouch of dry yeast
1 teaspoon of honey or sugar
5 dl milk, water or any liquid of your choice
1-2 teaspoons of salt
1 dl of oil
OPTIONAL: dried nuts or fruits, coconut flakes, banana etc.

How to:
  1. Preheat the oven to 200 degrees (celsius)
  2. Measure the liquid and warm it up till it's as warm as your hand.
  3. Add the dry yeast to the liquid. Add also the honey or sugar.
  4. Add a couple dl of flour and mix it up.
  5. Add the oil  and mix it up well.
  6. Add one teaspoon of salt.
  7. Add the rest of the flour gradually to the mixture.
  8. mix it up with you hands and keep adding the flour.
  9. When your mixture is soft and doesn't stick to your fingers, your mixture is ready.
  10. Let it rise for about 30 minutes. (PS. let it rise in a warm place under a cloth so it'll rise quicker.)
  11. Make sure your mixture doesn't have any air bubbles and then start to form balls (you'll get about 14-16 balls.)
  12. Now lay the balls onto a baking tray.
  13. Let them rise a while under a cloth.
  14. Bake them on the middle section until they are brownish on the bottom.
  15. Put the extra bread to the freezer so you can enjoy them longer.

Uunipäärynät

Tarvitset:
4-6 päärynää
1 dl tummaa siirappia tai hunajaa
1 rkl kanelsokeria tai normaalia sokeria
1 dl kaurahiutaleita tai mysliä

3 rkl voita

Etene näin:

  1. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
  2. Leikkaa päärynöistä viipaleita.
  3. Valuta siirappia/hunajaa pääröinden päälle .
  4. Sekoita sokeri, kaurahiutaleet/mysiä ja rasva keskenään ja ripottele päärynöiden päälle.
  5. Anna paistua uunissa n. 30-45 minuuttia.


Baked pears

You'll need:
4-6 pears
1 dl of dark syrup or honey
1 tablespoon of cinnamon sugar or normal sugar
1 dl of oatmeal or muesli
3 tablespoons of butter



How to:


  1. Preheat the oven to 175 degrees (celsius)
  2. Slice the pears on to a tray.
  3. Spread the syrup/honey on top of the pears.
  4. Mix the sugar, oatmeal/muesli and butter together and add on top of the pears.
  5. Bake the pears for about 30-45 minutes.
The mixture is rising!

Finished look, enjoy!

Baked pears! PS. I ate them all by myself. :D









Keep your paws up
 
XOXO Alisa








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti