keskiviikko 16. joulukuuta 2015

Baking in Christmas!

Hei! Eilen paras ystäväni Janette kävi luonani kylässä ja me leivoimme pipareita! Olemme leiponeet jo kolmena vuotena peräkkäin pipareita yhdessä ennen joulua ja minusta se on ihana perinne. Meillä oli erittäin hauskaa ja saimme loppujen lopuksi myös korsiteltua piparit hienoiksi ja niistä tuli jopa Instagram kelpoisia. ;) 
Viime viikonloppuna kävin auttelemassa myös eräillä lasten synttäreillä ja leipasin sinnekin jotain pientä, mutta hyvää. Synttäreillä leikin lasten kanssa ja keksin heille pieniä aktiviteetteja ja olihan meillä hauskaa! Lapset ovat niin ihanan aitoja ja vilkkaita! Leivoin synttäreille siis tuomiseksi mango tuorejuusto brownieita ja ohjeen löydätte Valion sivuilta (täältä). Kokeilkaa rohkeasti erilaisia tuorejuusto makuja! Suosittelen lämpimästi mangoa ja sitruunaa. Jos pelkkä mango tuorejuusto tuntuu liian kesäiseltä kylmään talveen, niin voitte nauttia brownieita vaikka mustikka- tai karpalohillon kanssa! Myös kermavaahto ja kaneli voisivat sopia brownien päälle.


Hello! Yesterday my best friend Janette visited me and we baked some gingerbread together! This is our third year baking gingerbread together before Christmas and I love our little tradition. We had so much fun and we managed to decorate the gingerbread quite pretty and they even made it to the Instagram. ;)
I also baked some brownies last weekend, because I went to a boy's birthday party. I played with the children and came up some activities for them and we had so much fun! Children are so lovely, because they are so genuine and vivid! I added some mango cream cheese to my brownies and they turned out really tasty! You'll see the recipe down below. ;)


Mango-Chocolate brownies
 Ingredients:
125 g of dark chocolate (70%)
150 g of butter
3 dl of brown sugar
3 eggs
2 1/2 dl of flour
1/2 dl of dark non-sugar cocoa
1/2 teaspoon of salt

Mango cream cheese layer:
400 g of mango cream cheese (you can try any other cream cheese flavors too!)
2 eggs

Let's bake:

- Preheat the oven to 175 degrees (celcius) 
- Mealt the chocolate and the butter in the microwave and stir every now and then.
- Add the brown sugar to the mixture.
- Add the 3 eggs one by one and mix them well.
- Mix the cocoa, flour and salt together.
- Add all the dry ingredients to the other mixture and stir until they are just about mixed.
- Spread 3/4 the mixture on a baking tray, which is covered with baking paper.
- Do the mango cream cheese layer by mixing the eggs and cream cheese together.
- Pour the cream cheese mixture on the brownie mixture and then add the rest of the brownie mixture.
- Make some slits on to the dough with a knife.
- Bake for 25 minutes in the oven.
- Brownies are ready when it's steady on the edges and a bit loose in the center.
- Let it cool down for a while and then put it in the fridge for an hour or over night.
- Cut it to slices when it's cool.
- You could also enjoy this with whipped cream and some cinnamon! 




My Brownies!

My Instagram pic of our gingerbreads!











Keep your paws up

 
XOXO Alisa



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti