tiistai 9. helmikuuta 2016

Pancake day in Finland

Hyvää laskiaistiistaita kaikki! Nyt olisi siis aika näyttää teille viikonloppuna leipomani pullat. Itse tein puolet tavallisesta pullaohjeesta ja tein pullista isoja, jotta minulla ei lojuisi paljon pieniä pullia ympäri pakastetta. :D 
Halusin siis kokeilla perinteisten laskiaispullien sijasta jotain uutta! Korvasin kermavaahdon kookosmaidosta tehdyllä kermavaahdolla, käytin mansikkahillon sijasta vadelmahilloa ja keksin muutaman uuden täytteen.
Löydät täältä esimerkki ohjeen pullataikinaan täältä. Itse en käyttänyt maitoa voitelussa, käytin pelkästään yhtä kananmunaa!
Nyt kuitenkin kerron teille keksimieni täytteiden ohjeet!

Happy Pancake day everyone! So now it's time to teach you to do buns like we do in Finland. We don't celebrate Pancake day, because we have our own dessert for this day. Here's an example recipe of how to bake buns.


Buns (about 20)

Ingredients:
5 dl of milk or water (Hand temperature)
1 yeast
1 teaspoon of salt
2 dl of sugar
1 tablespoon of cardamom
150g of butter
12-14 dl of flour
1 egg
1 egg and 2 tablespoons of milk (for greasing)

Baking:
Mix the milk/water (hand temperature) with the yeast. 
Add sugar, salt and cardamom.
Add 1/3 of the flour 
Add melted butter to the mixture
Add the rest of the flour
Let it rise for about 30 minutes
Heat the oven to 200 degrees (celsius) 
Roll the mixture (after rising) to round buns
Let them rise for about 10 minutes before greasing
Sprinkle sugar crystals on top of the buns
Bake in the oven for about 10-15 minutes

NOTE! I used coconut flakes instead of sugar crystals and I used only 1 egg for greasing.
To add the filling you must cut the buns in half after baking!

No we're moving on to the fillings that I invented!



"Perinteinen" Laskiaispulla pienellä twistillä:

Ainekset:
Kookoskerma
1 tlk sokeria
Vadelmahilloa

Valmistus:
Kaada kookoskerma kulhoon
Lisää sokeri joukkoon
Sekoita sähkövatkaimella
Halkaise pulla kahtia
Laita nokare hilloa pullan keskelle
Lisää "kermavaahto"


"Traditional" bun with a twist:

Ingredients:
Coconut cream
1 teaspoon of sugar
Rasberry jam

Preparing:
Pour the coconut cream to a bowl
Add sugar to the bowl
Mix them with an electric mixer
Cut the bun in half
Put about one teaspoon of jam in the middle
Add the "whipped cream" 
Put the lid on



Mustikka smoothie:

Ainekset:
Mustikoita
Kookoskerma
1 tlk sokeria
Maitoa
Jogurttia

Valmistus:
Sekoita kookoskerma ja sokeri sähkövatkaimella
Laita mustikat, "kermavaahto", maito ja jogurtti tehosekoittimeen ja sekoita
Lisää pullaan



Blueberry smoothie:

Ingredients:
Blueberries
Coconut cream
1 teaspoon of sugar
Milk
Yogurt

Preparing:
Mix the coconut cream and sugar with an electric mixer
Put the blueberries, "whipped cream", milk and yogurt to a blender and mix them
Add into the bun




Banaani-kookos täyte:

Ainekset:
1 Banaani
1 rkl hunajaa
1 rkl kookoshiutaleita
Kookoskerma
1 tlk sokeria

Valmistus:
Valmista "kermavaahto" kuten aikaisemminkin
Lisää sekaan muusattu banaani, hunaaja ja kookoshiutaleet
Sekoita hyvin
Lisää pullan sisään


Banana-coconut filling:

Ingredients:
1 Banana
1 tablespoon of honey
1 tablespoon of coconut flakes
Coconut cream
1 teaspoon of sugar

Preparing:
Prepare the "whipped cream" like on the previous ones
Add in mashed banana, honey and the coconut flakes
Mix well
Put into the bun




Oma suosikkini oli "perinteinen" laskiaispullatäyte, mutta muutkin täytteet olivat mielestäni tosi hyviä! Suosittelen laittamaan täytetyt pullat yöksi jääkaappiin, mielestäni kaikki täytteet maistuivat silloin vielä paremmalta!

My own favorite is the "traditional" one, but all the others were pretty good too! I recommend you to put the filled buns in the fridge over night. In my opinion all the fillings tasted even better after resting in the fridge!








Kumpi  perinteisistä täytteistä on teidän suosikkinne, hillo vai mantelimassa? Mitä näistä täytteistä te haluaisitte testata?

Which one of these fillings you would like to try?



Keep your paws up

 
XOXO Alisa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti