keskiviikko 15. kesäkuuta 2016

Perfect brunch & camembert

Viime viikon keskiviikkona sain äitini vieraaksi Helsinkiin. Koska äitini saapui aamulla, päätin valmistaa hänelle ja minulle runsaan brunssin! Okei en valmistanut mitään näistä tarjottavista itse, vaan ostin ne reippaasti kaupasta... :'D 
Tarjottavana oli siis croissantteja, jyväpatonkeja, juustoa, kinkkua, ananas ja manteli tuorejuustoa, vesimeloneja, granolaa ja hedelmäsalaattia. Äiti oli ainakin yllättynyt ja ruoat menivät hyvin kaupaksi! Ruokapöytää koristamaan ostin vielä suloisen ja aurinkoisen kukkakimpun, jossa oli muun muassa gerberoita (yksi lempikukistani). 
Ruoasta puheenollen! Haluaisin jakaa teille yhden ihanan maukkaan reseptin! Olin kuullut jossain uuni Camembert reseptistä, mutta vasta pari viikkoa sitten pääsin ihan oikeasti kokeilemaan reseptiä! Tämä juustoinen herkku sopii nautittavaksi hedelmien, vihannesten tai vaikka leivän kera. Erilaisia muunnelmiakin voi tehdä aivan oman maun mukaan! Jos tykkäät suolaisesta yhdistelmästä, kokeile vaikka tätä Jamie Oliverin ohjetta. Jos olet enemmän makean perään, kokeile tätä minun reseptiäni.


On last week's Wednesday, my mother came to visit me in Helsinki. Since my mother arrived in the morning, I decided to prepare her and me a brunch! 
On our brunch we had: croissants, a baguette, cheese, ham, pineapple and almond cream cheese, watermelons, granola and fruit salad. Mom was really surprised! To decorate the table, I bought a sweet and sunny bouquet, which had gerberas (one of my favorite flowers).
Speaking of food! I would like to share a tasty recipe with you! It was about two weeks ago that I tried this recipe out. This cheesy delicacy can be enjoyed with fruits, vegetables or even bread. Also different variations can be made just according to your taste! Try this Jamie Oliver's Baked Camembert recipe, if you prefer salty flavor. If you prefer sweet flavor, try this recipe.


Camembert uunissa:

Tarvitset:
Camembert juuston n.250g
Hunajaa
Mysliä
Pekaanipähkinöitä 
Omenoita
Ruisleipää

Valmistus:
Laita uuni lämpenemään 180 asteeseen.
Leikkaa juuston "kuori" irti.
Pistele haarukalla juuston pintaan reikiä.
Valuta hunajaa juuston pinnalle.
Ripottele mysliä ja pekaanipähkinät (rouhittuna tai kokonaisina) pinnalle.
Laita juusto uuniin (pakkausrasiassaan ilman kantta) n. 15-20 minuutiksi.
Leikkaa omenat ja ruisleivät suikaleiksi.
Kun juusto on ihanan sulanutta, dippaa omenoita ja ruisleipiä juustoon ja nauti!

Vinkki! 
Älä käytä liikaa hunajaa, koska se palaa herkästi uunissa.
Ostin oman Camembert juustoni Lidlistä.


Baked Camembert:

You'll need:
Camembert cheese, about 250g
Honey
Muesli
Pecan nuts
Apples
Rye bread

Preparing:
Preheat the oven temperature to 180 degrees (celsius).
Cut out the cheese's "skin" off.
Poke holes on the surface with a fork.
Drizzle the honey on top of the cheese.
Sprinkle granola and pecans (crushed or whole) on top.
Put the cheese in the oven (inside the packaging, without the lid) approx. for 15-20 minutes.
Cut the apples and rye breads to slices.
When the cheese is wonderfully melted, dip the apples and rye breads in to the cheese and enjoy!

Tip!
Don't put too much honey, because it will burn easily.










Keep your paws up

 
XOXO Alisa


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti